Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Limhamnsborgen till salu efter 120 år i samma familj

Villa Vegga är kanske Limhamns mest ståtliga och originella landmärke. Huset har vandrat från generation till generation i samma släkt sedan förra sekelskiftet. Men nu är sagan slut, villan är ute till försäljning. Utgångspris: 16 miljoner.
– Det känns vemodigt att sälja villan efter 120 år. Men allt ska skötas. Vi har haft hyresgäster för att täcka kostnaderna fram tills nu. Men ingen av oss syskon har råd att köpa ut varandra, berättar Nina Hammar som är barnbarnsbarn till första ägaren.

Nina Hammar växte upp i villan som många Limhamnsbor känner som "Borgen". Nu är huset till salu.Bild: Lars Brundin
Jugendvillan på Gustavsgatan 1 är hos Limhamnsbor mest känd som "Borgen", med sitt torn som hämtad ur en engelsk riddarroman och en huskropp som för tankarna till Harry Potter eller Sagan om ringen. Men så var det också en engelskinspirerad sjökapten som lät uppföra Villa Vegga.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen