Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åsa Linderborg: ”Det var ett katastrofalt år”

Nu kommer ”Året med 13 månader”, baserad på Åsa Linderborgs dagboksanteckningar. Om ett dramatiskt år för henne – och i samhället. – Det året har definierat mig i grunden. Jag kommer aldrig säga ”åh vad glad jag är att jag gick igenom det där”. För det är jag inte. Jag önskar att det året aldrig hade funnits.

Att skriva "Året med 13 månader" har varit en form av bearbetning för Åsa Linderborg. "Jag har försonats med mitt öde på något sätt när jag skrivit den här boken. Jag har fått en ro i mitt inre universum. Jag har i alla fall försökt komma en bit på väg i att se mitt eget ansvar och vad jag har gjort."Bild: Christine Olsson / TT
Det är en sommareftermiddag i juli men i Stockholm blåser det Köpenhamns-vindar och regnet hänger i luften. Intervjun som skulle ha skett utomhus får flyttas in i Åsa Linderborgs vardagsrum. Och hon är nöjd. Sommaren är hennes sämsta årstid.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen