Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Colombian ny världsetta – petar ner Ståhl

Daniel Ståhl famlar efter formen i diskusringen. Och nu är svensken inte längre världsetta, enligt Aftonbladet utan doldisen Mauricio Ortega, 25. – Kul för honom, säger Ståhl till tidningen.

Daniel Ståhl är ej längre världsetta i diskus i år. Arkivbild.Bild: Erik Simander/TT
Trots en tidigare ohotad världsårsbästanotering på 70,25 meter har Daniel Ståhl inte varit helt nöjd med sin sommar. 27-åringen har inte fått kasttekniken att stämma till fullo – och nu är han inte längre bäst i världen i år.
Enligt Aftonbladet har colombianen Mauricio Ortega, som rök redan i kvalet på VM i Doha förra hösten, dragit till med ett jättekast och noterat ett nytt personbästa – med över tre meter.
Resultatet? 70,29.
– Kul för honom. Och det är bara bra för diskusen ju fler som kastar långt, säger Daniel Ståhl till Aftonbladet.
Speciellt störd över att konkurrensen verkar ha hårdnat i världseliten är han inte.
– Nej, det får mig att tända till lite extra. Det är ju många tävlingar kvar och många tillfällen att slänga längre än jag redan gjort, säger Ståhl.
25-årige Ortega, vars nya toppnotering ännu inte registrerats på det internationella friidrottsförbundets hemsida, satte sitt nya rekord i en tävling i portugisiska Vila Nova de Cerveira. Hans tidigare personbästa var 67,03.
Upp till Daniel Ståhls rekord – 71,86 – är det alltjämt en bit kvar.
Gå till toppen