Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konkurrensen har aldrig varit större: ”Allt bara positivt”

Konkurrensen har aldrig varit större i FC Rosengård.
– För första gången under min tid som tränare har vi spelat elva mot elva på träningen med bara A-kontrakterade spelare, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall.

Jonas Eidevall i aktion under en Rosengårdsträning.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Denna "historiska" händelse utspelade sig dagen före hemmamötet mot Örebro.
– Inte en skada. Allt känns bara positivt, menar han.
Det är samma arton spelare som åkte till Umeå i helgen, som får förtroendet hemma mot Örebro. Några justeringar i startelvan kan det bli.
– Normalt så namnger jag inte en trupp, men vi har den här säsongen nystartat ett B-lag och de ska till Trelleborg och spela på fredagen. Det är bättre att de precis lite utanför får match, tycker Jonas Eidevall.
3–0 borta mot Umeå var helt okej. Bussresan till Växjö dessförinnan gav även den en trepoängare. Senaste hemmaframträdandet mot Eskilstuna var däremot inte något vidare, förlust 1–2.
– Det är säkert många i laget som vill ta revansch för den förlusten. Det är viktigt att vi inte går ner oss igen, säger Eidevall.
I Örebro har Nellie Lilja en central roll. Hon lånades ut tidigt i år men är fortfarande Rosengårds spelare.
– Det är kul att hon har gjort det så bra. En spelare som jag unnar all framgång. Hon har jobbat hårt för det här och är en bra lagspelare som passar in i Örebros kollektiv. Det var viktigt för henne att hamna i en annan miljö för att utvecklas, menar Eidevall.
– Ska jag vara brutalt ärlig så var hon inte en startspelare för oss när hon lånades ut förra säsongen till LB07. Hon startade säsongen 2019 med brutet ben och kom aldrig riktigt igång. Nu har hon hittat sig själv och vi får utvärdera när året är slut hur vi ska göra med hennes kontrakt.
Gå till toppen