Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pioli får värvningsmandat – kan gynna Zlatan

Stefano Pioli förlänger kontraktet med Milan och får ett sällsynt inflytande över nya värvningar. Något som kan leda till en fortsättning för tränarfavoriten Zlatan Ibrahimovic.

Milans tränare Stefano Pioli har förlängt sitt kontrakt till 2022. Arkivbild.Bild: Riccardo De Luca
Milan har rest sig under nye tränaren Stefano Pioli och ligger just nu på Europakvalplats med tre raka segrar. Pioli, som mest setts som en temporär lösning innan Leipzigs Ralf Rangnick skulle ta över, har lyckats övertyga klubben om ett förlängt kontrakt till 2022.
– Jag hoppades på det och ville verkligen det. Jag är väldigt glad, sade tränaren efter beskedet till italienska Sky Sport.
En anmärkningsvärd detalj i tränarens kontrakt är att han får mandat över nya värvningar, något som annars brukar skötas av klubbarnas sportchefer.
– Stefano kommer att spela en nyckelroll i vårt lag med att hantera transferbeslut tillsammans med den högsta ledningen, säger Milans vd Ivan Gazidis till klubbens tv-kanal.
För Zlatan Ibrahimovic kan valet att behålla Pioli eventuellt leda till en fortsättning i Milantröjan. Kontraktet går ut i slutet på augusti och det har spekulerats i om Ibrahimovic skulle förlänga eller återvända till allsvenskan och skriva på för Hammarby, klubben han är delägare i.
Svensken har fått stort förtroende under den nya tränaren och spelat de flesta matcher från start. Den här säsongen har det blivit sju mål och fyra assist på 15 matcher och Pioli har varit tydlig med hur mycket 38-åringen betyder för klubben.
– ”Ibra” har gjort det möjligt för oss att växa i mentalitet, kvalité och teknik. Det är ett stort nöje att arbeta med honom och se hur mycket han betyder för sina lagkamrater. sade han till sportströmningstjänsten DAZN.
Gå till toppen