Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Storseger för FC Rosengård: ”En jättebra prestation”

Det blev stora siffror när FC Rosengård besegrade KIF Örebro DFF, 6–0 (4–0), på Malmö IP under fredagskvällen.
– Jätteskönt. Jag tycker vi gör en jättebra prestation, sa FCR:s Anna Anvegård.

Det blev en klar seger för FC Rosengård mot KIF Örebro DFF.Bild: LUDVIG THUNMAN
När FC Rosengård inledde målskyttet i den nionde minuten genom Anna Anvegård var hemmalagets målkavalkad inledd. Innan de första 45 minuterna var spelade hade Rosengård gjort ytterligare tre mål.
Efter dryga kvarten gjorde FC Rosengård sitt andra mål när Sofie Svava sköt ett skott utifrån som gick via stolpen och in.
Men det skulle komma mer från hemmalaget som kom till tio avslut och släppte till noll under de första 45 minuterna.
Efter tjugo minuters spel tryckte Anna Anvegård in sitt andra mål för kvällen på en retur efter en frispark och bara några minuter senare kom hemmalagets fjärde mål genom Mimmi Larsson. Ett mål som blev första halvlekens sista.
– Jag tycker vi gör en jättebra prestation från första början. Vi visar verkligen vart vi ville att matchen skulle gå, sa Anna Anvegård och menade att laget ska fortsätta spela som man gjorde i första halvlek.
– Så som vi spelar där är så vi kan och ska spela framöver. Vi varierar vårt spel jättebra, kort passningsspel men vi slår ändå långa bollar. Fyra mål talar väl sitt tydliga språk, sa hon.
Hur är det att gå till halvtidsvila med en 4–0-ledning?
– Det är klart att det inte är det vanligaste men det gäller att inte slappna av. Vi sa det i halvtid att vi skulle gå in som om det var 0–0, sa tvåmålsskytten Anna Anvegård.
I andra halvleken var FC Rosengård fortsatt det bättre laget men till skillnad från de första 45 minuterna hade Örebro en del boll och kom till ett par farliga målchanser.
– Det blir väl så lite omedvetet att man kan inte kör 100 procent, sa Anna Anvegård.
I den 70:e minuten blev Mimmi Larsson omkulldragen i offensivt straffområde och huvuddomaren Sara Persson pekade på straffpunkten.
Jelena Cankovic klev fram till straffpunkten och sköt in Rosengårds femte mål, men målkavalkaden var inte slut.
Med tolv minuter kvar såg Hanna Bennison till att fastställa resultatet, 6–0, med ett högt skott som Örebromålvakten Moa Öhman var på men inte lyckades rädda.
– Vi gör två mål och har bud på fler även om det inte var riktigt lika bra som i första halvlek. Men jag tycker att andra halvlek är godkänd, sa Anna Anvegård.
Gå till toppen