Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tränaren tror Lindblom kan spela i NHL i år

Philadelphias tränare Alain Vigneault utesluter inte att Oskar Lindblom kan vara tillbaka i NHL redan den här säsongen. Svensken avslutade nyligen en cellgiftsbehandling av cancer.
– Beroende på hur han mår kan han hjälpa oss i den närmaste framtiden, säger Vigneault.

Philadelphia utesluter inte att Oskar Lindblom kan spela NHL-matcher under sensommaren och hösten. Arkivbild.Bild: BEN NELMS/AP/TT
Dagen efter att Oskar Lindblom skrivit på ett nytt treårskontrakt med Philadelphia berättade NHL-lagets tränare Alain Vigneault att svensken, som för drygt sju månader sedan diagnostiserades med cancer, snart kan vara tillbaka i ordinarie träning med laget.
Flyers coach utesluter inte att den 23-årige forwarden kan spela matcher redan den här säsongen, som återstartar om en vecka och pågår i drygt två månader till.
– Vi förväntar oss att han kommer att spela någon gång i den närmaste framtiden, säger Alain Vigneault och fortsätter:
– Inom en snar framtid tror vi att han kan vara tillbaka med laget.
I december förra året fick Oskar Lindblom diagnosen Ewings sarkom, en slags skelettcancer. I slutet av juni sågs han tränades på is igen och i början av juli meddelade han själv att cellgiftsbehandlingen han gått igenom är klar.
Före sjukdomen hade Lindblom inlett NHL med elva mål och sju assist på 30 matcher.
NHL-säsongen, som försenats och förkortats på grund av coronapandemin, återupptas igen i nästa vecka. Inledningsvis i städerna Toronto och Edmonton och utan publik för att minimera risken för smittspridning av coronaviruset.
Den 2 augusti inleder Philadelphia sitt seedningskval till Stanley Cup-slutspelet med match mot Boston i Toronto. Skulle Philadelphia senare gå hela vägen till final lär laget ha matcher ända in i oktober.
Gå till toppen