Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

IOK ber om ursäkt för video från Berlin-OS

Efter kritik från bland annat Auschwitz minnesmuseum tog IOK bort en video man delat i sociala medier från OS i Berlin 1936. Arkivbild.Bild: Luca Bruno/AP/TT
Internationella olympiska kommittén (IOK) ber om ursäkt för det filmklipp från Berlin-OS 1936 man nyligen delade i sociala medier. Detta efter kritik från bland annat minnesmuseet över koncentrationslägret Auschwitz, som påpekade att Nazityskland utnyttjade de olympiska spelen i Berlin i propagandasyfte.
Klippet från Berlin var en del av en serie återblickar från tidigare olympiska spel som skulle inleda nedräkningen till OS 2020, som på grund av coronapandemin kommer att äga rum i Tokyo först nästa år.
I videon syntes bland annat delar av invigningsceremonin, den amerikanska sprintern Jesse Owens och den tyske längdhopparen Luz Long.
Efter kritiken togs klippet bort och IOK bad om ursäkt.
Gå till toppen