Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trump: Ångrar en del Twitterinlägg

USA:s president Donald Trump gillar att skicka ut meddelanden på Twitter. Nu säger han i en intervju att det ibland kanske går för fort och att han ångrar vissa inlägg.
– Ofta, för ofta, säger han.

Donald Trumps Twittersida, fotograferad i juli.Bild: J David Ake/AP/TT
Donald Trump har fått mycket uppmärksamhet och en hel del kritik för sitt flitiga twittrande och för att han för politik via plattformen. Inte ens han själv är nöjd med alla inlägg, säger han i intervjun med sajten Barstool Sports.
Trump säger enligt nyhetsbyrån AP att det oftast är andras inlägg, som han delar vidare till sina 84 miljoner följare, som orsakar störst rabalder.
– Man ser nåt som ser bra ut och så tittar man inte så noga var det kommer ifrån.
Trump har bara de senaste månaderna fått kritik för att ha delat inlägg med antisemitiska meddelanden och ett där avsändaren vill att USA:s ledande smittskyddsexpert Anthony Fauci ska få sparken.
Trump säger även att han saknar gamla tider, när det skrevs brev som skickades via post och där avsändaren kunde fundera länge över formuleringar.
– Men så gör man inte på Twitter. Man skickar ut inläggen direkt, känner sig bra och sedan kommer telefonsamtalen där folk frågar ”sa du verkligen så?”, säger Trump.
I maj flaggade Twitter för första gången två av Trumps inlägg som felaktiga. Han svarade då med ett hot om att ”hårt reglera, eller stänga ned” sociala medier.
Gå till toppen