Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Planerna på Engelska skolan i Staffanstorp försenas ännu mer

Från början var ambitionen att Internationella engelska skolan (IES) skulle börja byggas redan år 2019. Men projektet försenades – och nu har detaljplanen överklagats på nytt.
Internationella engelska skolan finns sedan tidigare på många olika håll i landet.Bild: Hussein El-alawi
Friskolekoncernen Internationella engelska skolan har planer på en grundskola på Vikhem i Staffanstorp, med plats för 600 elever. Skolinspektionen har redan gett godkännande. Ett hyresavtal har också skrivits mellan fastighetsföretaget Hemsö och IES.
Från början var intentionen att byggstart skulle kunna bli redan år 2019. Men nu, år 2020, finns det ännu inget klartecken om att sätta spaden i marken.
Detaljplanen som möjliggör bygget överklagades först till mark- och miljödomstolen. Dikningsföretaget som stod bakom menade bland annat att kommunen inte kunde ta hand om dagvattnet på ett tillfredsställande sätt. Men domstolen gav kommunen rätt.
Nu har ärendet överklagats till högsta instans.
Mark- och miljööverdomstolen har ännu inte beslutat om prövningstillstånd. Bara det kan ta upp till ett halvår. Om ärendet sedan tas upp kan det sedan dröja mellan ett halvår och ett år innan det avgörs.
Gå till toppen