Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tom Hanks kan numera kalla sig grek

Tom Hanks och Rita Wilson visar upp sina nya pass tillsammans med Greklands premiärminister Kyriakos Mitstotakis och hans hustru Mareva Grabowski-Mitsotaki.Bild: Greek Prime Ministers Office/AP/TT
De amerikanska skådespelarna och äkta makarna Tom Hanks och Rita Wilson har beviljats medborgarskap i Grekland, skriver BBC.
Landets premiärminister Kyriakos Mitsotakis meddelade själv nyheten på sitt Instagramkonto. I en bild som han har publicerat syns Hanks och Wilson visa upp sina nya pass.
Tom Hanks, Rita Wilson och deras barn blev förra året hedersmedborgare i Grekland och de har flera kopplingar till landet.
Makarna har ett sommarhus på ön Antiparos som de besöker årligen och de producerade tillsammans filmen ”Mitt stora feta grekiska bröllop” (2002). Dessutom har Rita Wilson grekiskt påbrå på sin mors sida.
Gå till toppen