Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trängsel på hotellfrukostar i Malmö: ”Respekterar inte avstånd”

Under tre veckor utförde miljöförvaltningen 84 trängselinspektioner utan att en enda avvikelse rapporterades. Men nu har det vänt. Förra veckan rapporterades trängsel på åtta verksamheter – majoriteten av dem hotellfrukostar.

Miljöförvaltningen började nyligen inspektera hotellfrukostar och har redan konstaterat trängsel på flera ställen.Bild: Ingemar D Kristiansen
– Vi gör riskbaserade kontroller och därför har vi prioriterat hotellfrukostar i och med att det har blivit mer turister. Vi konstaterade att det var sex hotell som hade avvikelser förra veckan, bland annat respekterade man inte avstånd mellan besökarna, det var mindre än en meter mellan gästerna. Dessutom hade man inte möblerat tillräckligt bra, platserna var för nära varandra, säger Micaela Aleman, enhetschef på miljöförvaltningen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen