Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tysk expolis misstänkt för högerextrema hot

En person som vill visa solidaritet med offren för en neonazistisk grupp demonstrerar i Wiesbaden i Tyskland. ArkivbildBild: Arne Dedert/AP/TT
En före detta polis och hans fru greps i Tyskland i fredags misstänkta för att ha skickat hotbrev till politiker och andra personer.
Breven undertecknades med signaturen NSU 2.0, som var beteckningen på en neonazistisk grupp som utförde minst tio mord 2000–2007.
Den 63-årige mannen och 55-åriga kvinnan greps i Landshut i Bayern.
”Båda är misstänkta för att ha sänt många mejl med förolämpningar, hat och hot till parlamentsledamöter och andra” skriver åklagare i Frankfurt i ett uttalande.
Mannen har tidigare varit misstänkt för högerextrema brott. De båda släpptes på måndagen i brist på bevis, men utredningen av dem fortsätter enligt åklagare, som hoppas hitta bevis som binder dem till brotten.
Gå till toppen