Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre barn till sjukhus efter drunkningstillbud

Tre barn har på tisdagseftermiddagen förts med ambulanshelikopter till Rigshospitalet i Köpenhamn efter ett drunkningstillbud vid Hornbaek på norra Själland. Den danska polisen uppger att samtliga de tre barnen, som är bröder, har överlevt händelsen.

Enligt den danska nyhetsbyrån Ritzau ska barnen vara tre bröder i åldrarna sex till elva år. Barnen ska ha förts ut från land av en så kallad ripström, en kraftig undervattensström som kan bildas i sänkor på långgrunda stränder när mycket vatten strömmar i andra riktningen, in mot land.
Larmet om händelsen kom in 15.34.
Enligt danska Ekstra Bladet ska barnen ha upptäckts av en livräddare på stranden som räddade två av dem in till land. Det tredje barnet kunde enligt tidningens uppgifter själv ta sig in till stranden. Minst ett av barnen fick sedan hjärt-lungräddning på stranden.
Den danska polisen uppgav vid 21.30-tiden, i en intervju med tv-kanalen TV2 Lorry, att samtliga de tre barnen var vid liv och fick vård på sjukhuset.
Gå till toppen