Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Musse” missade bli historisk

Mustafa "Musse" Mohamed, fjärde från vänster, blev "bara" trea i SM i halvmaraton på Anderstorps motorbana.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
På en blöt motorbana i Anderstorp siktade löparstjärnan Mustafa Mohamed på att skriva historia. Men han fick nöja sig med tredje plats i SM i halvmaraton.
En seger hade inneburit hans 26:e SM-guld i karriären – fler än någon annan – men trots att ”Musse” höll sig i täten under hela loppet kunde han inte svara på Samuel Russoms ryck på slutet. Russom vann på tiden 1.03.47, fem sekunder före Samuel Tsegay.
Mohamed blev trea på 1.03.59.
41-åringen har ett personbästa på 1.02.40 och pratade inför loppet – som avgjordes på klassiska Scandinavian Raceway, formel 1-bana på 70-talet, på grund av coronarestriktionerna – om vikten av att gå förbi spjutlegendaren Eric Lemming som Sveriges mesta mästare på herrsidan.
– Jag vill vara ensam på 26, sade Mohamed till TT.
Det svenska rekordet i halvmaraton är 1.01.17, satt av Napoleon Solomon i Barcelona förra året.
Gå till toppen