Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FC Rosengård fick oavgjort i toppmatchen: ”Tråkigt”

Det blev oavgjort, 1–1 (0–0), när FC Rosengård ställdes mot serieledande Kopparbergs/Göteborg FC under torsdagskvällen.
– Det är klart att det är tråkigt. Man går alltid in med målsättningen att ta tre poäng, sa FCR:s Mimmi Larsson.

Kopparbergs/Göteborgs Emma Berglund och FC Rosengårds Mimmi Larsson.Bild: MATHIAS BERGELD
Det skilde en poäng i tabellen mellan ettan Kopparbergs/Göteborg och FC Rosengård inför torsdagens match. Mimmi Larsson menar att det märktes att det var två topplag som ställdes mot varandra.
– Det tycker jag verkligen, bra tempo i matchen, sa hon.
I den första halvleken var det FC Rosengård som var närmast ett ledningsmål och det bättre laget. Men trots att hemmalaget även hemmalaget skapade målchanser visade resultattavlan ställningen 0–0 efter den första halvleken.
Bland annat hade FC Rosengårds Anna Anvegård ett skott i stolpen efter dryga halvtimmens spel. Bara några minuter senare fick Anvegård en ny målchans när hon fick ett skottläge i straffområdet men Kopparbergs/Göteborgs målvakt Jennifer Falk räddade.
– Jag tycker att vi gör ett extremt bra jobb kollektivt i försvarsspelet och skapar mycket chanser när vi vinner bollen, sa Mimmi Larsson.
I den andra halvleken hade Kopparbergs/Göteborg mer boll jämfört med den första halvleken. Och hemmalaget fick en drömstart.
Efter åtta minuters spel var Emma Koivisto hetast på ett inlägg när hon tryckte in bollen i nätmaskorna, 1–0.
Men Rosengård skulle kvittera tolv minuter senare. Mimmi Larsson fick med sig en långboll in i straffområdet och sköt in kvitteringsmålet, 1–1.
– Skönt att göra mål, ibland ska man ha lite tur också. Jag tror att den styrs på en person in men det är skönt att få göra mål, sa målskytten.
När Kopparbergs/Göteborgs Julia Zigiotti Olme avlossade ett skott mot det högra krysset stod FCR-målvakten Zecira Musovic för en bra räddning och såg till att hålla det oavgjorda resultatet intakt.
När slutsignalen ljöd stod det klart att matchen blev oavgjord, 1–1.
– Det är klart att det är tråkigt. Man går alltid in med målsättningen att ta tre poäng. Jag tycker ändå att vi skapar så många lägen idag att vi har chans på det också. Det är en tuff och jämn match och vi möter ett bra lag, sa Mimmi Larsson.
Känns det som en besvikelse över att det blev oavgjort?
– Ja, det är klart. Man vill alltid vinna, sa Mimmi Larsson.
Gå till toppen