Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lundqvist: ”Kändes över förväntan”

Första träningsmatchen efter coronapausen. Då visade de svenska NHL-stjärnorna Gabriel Landeskog och Henrik Lundqvist fin form.

Henrik Lundqvist stod halva matchen mot New York Islanders.Bild: Seth Wenig
Gabriel Landeskogs Colorado mötte Minnesota i laget enda träningsmatch inför återstarten i den nordamerikanska ishockeyligan. Svensken spelade först fram Nathan MacKinnon till 2–1 i den första perioden, och satte sedan själv det avgörande 3–2 målet i powerplay knappt fem minuter in i andra.
Den 27-årige lagkaptenen gjorde två poäng även i den sista grundseriematchen i mars, innan ligan avbröts på grund av coronapandemin.
I matchen mellan New York-lagen Rangers och Islanders fick Henrik Lundqvist enligt en förbestämd plan stå halva matchen i Rangerskassen.
”Med tanke på hur länge sedan det var man spelade kändes det över förväntan”, skriver han i ett sms till Aftonbladet.
Svensken släppte in en puck på 15 skott i 1–2-förlusten, men var trots det glad över att vara tillbaka på isen efter att ha varit petad i våras.
”Det var kul att spela. Givetvis är det annorlunda utan fans på läktarna, men jag måste säga att ligan gjort ett mycket bra jobb med allting runtomkring arenan och hotellet för att få detta att funka så bra som möjligt”, säger han.
En som visade att formen är på väg lagom till att tävlandet kommer igång är Alexander Ovetjkin. Washingtonspelaren gjorde två mål när laget besegrade Carolina.
– Jag kan inte säga att jag är förvånad. Så som han har kommit tillbaka efter uppehållet, hur han har arbetat under träningarna, energin han har – sånt är ingen slump, säger Washingtons tränare Todd Reirden enligt nhl.com.
Elias Pettersson lämnade isen poänglös 1–4-förlusten mot Winnipeg Jets.
NHL-slutspelet inleds på lördag.
Gå till toppen