Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minskad förlust för Bimobject efter besparingsprogram

Malmöbaserade Bimobject redovisar stabil omsättning med mer än halverad förlust för det andra kvartalet. Förbättringen är resultatet av ett nytt besparingsprogram.

Carl Silbersky, vd för Bimobject.Bild: Fredrik Norrlid
Malmöbolaget Bimobject rapporterar en omsättning på 34,8 miljoner för årets andra kvartal, att jämföra med 34,4 miljoner kronor för motsvarande kvartal förra året.
Samtidigt minskade förlusten kraftigt. Rörelseresultatet, enligt måttet ebitda, landade på ett minus med 14,6 miljoner kronor i kvartalet, vilket kan jämföras med med en förlust på mer än det dubbla, 33,3 miljoner kronor, för andra kvartalet ifjor och mad samma omsättningsnivå.
Bimobject har utvecklat en digital plattform riktad till bygg- och fastighetsbranscherna. Enkelt uttryckt möjliggör tekniken att virtuella objekt ritas in i bygg- och arkitektritningar.
Bolaget är noterat på Stockholmsbörsens lista för tillväxtbolag, First North.
Vd Carl Silbersky konstaterar i sina rapportkommentarer att bolagets kunder "stängde sina kontor och frös sina investeringar" under kvartalet till följd av coronapandemin.
– För det första fokuserade vi på kontraktsförnyelser och kundfordringar, med målet att minimera kundförluster och förfallna fordringar. För det andra bestämde vi oss för att accelerera omorganisationen av våra regionala dotterbolag, genom besparingsprogrammet på 50 miljoner kronor som inleddes i april, skriver han vidare.
Kostnaderna bortsett från avskrivningar minskade under kvartalet med 29 procent jämfört med föregående år och ledningen förväntar sig att uppnå merparten av besparingsprogrammets mål under året.
Carl Silbersky, tidigare bland annat vd för Malmöbolaget Polar Rose som såldes till Apple i en uppmärksammad affär, rekryterades till Bimobjects ledningsgrupp i slutet av 2018. Ungefär ett år senare tog han över vd-posten efter Kim Mortensen som slutade av personliga skäl.
Under kvartalet som gick lämnade också grundaren Stefan Larsson sin operativa roll i Bimobject. Han var bolagets vd fram till förra våren då han ersattes av nämnde Kim Mortensen och istället blev ansvarig för strategisk försäljning, partnerskap och förvärv.
Stefan Larsson är fortsatt styrelseledamot och äger genom bolag sju procent av aktierna.
Gå till toppen