Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Naken man inför rätta för att ha ofredat sina grannar

Gång på gång bankade den nakne mannen på hos en småbarnsfamilj i sitt trapphus i Västra hamnen – och försökte ta sig in. Till slut larmades polis. Nu ställs han inför rätta. Själv påstår mannen att han bara tagit fel lägenhet.

Småbarnsmamman låg i sängen och ammade sitt yngsta barn när någon plötsligt började rycka i handtaget.
Det var mitt i natten, och snart övergick personen utanför till att banka våldsamt och skrika öppna.
Den livrädda kvinnan smög bort till dörren och kikade i titthålet. Utanför såg hon en av familjens grannar, spritt språngande naken.
Kvinnan väckte sin make som sovit med hörlurar. De bestämde sig för att vänta ut den uppenbart berusade mannen. Men efter 10–20 minuter av konstant bankande bestämde sig maken för att öppna för att förmå honom att gå. När grannen vägrade larmades polis.
Det var inte första gången som mannen försökt ta sig in i småbarnsfamiljens lägenhet.
När patrullen anlände till adressen hade mannen retirerat till sin egen bostad. Han var fortfarande naken, och vägrade klä på sig.
Polisen upprättade en anmälan, vilket lett till att den 44-årige mannen åtalats för ofredande.
Mannen förnekar brott men medger i förhör att han försökt ta sig in i grannars bostad vid två tillfällen, men att det berott på att alkoholen fått honom att ta fel våningsplan.
Gå till toppen