Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svedalatjej hyllar sin pappa med ny låt

Caroline Ellingsen var bara sju år när pappan Cato Ellingsen gick bort i cancer. I år skulle han fyllt femtio och nu hyllar dottern honom med nya låten "By My Side".

Caroline Ellingsen är 18 år och i höst börjar hon sista året på Rytmus gymnasium i Malmö.Bild: Daniel Andersson
– Det finns en rad som översatt från engelska betyder ungefär "du var ljuset i våra liv, snälla ta det tillbaka". Alla som kände honom vet att han spred ljus och glädje omkring sig och det ville jag fånga i den här låten, säger Caroline Ellingsen.
Cato Ellingsen gick bort i cancer 2009 och den 17 juli i år skulle han ha fyllt femtio år. Caroline Ellingson släppte låten tillägnad pappan dagen innan födelsedagen.
– Låten är en hyllning till honom, och en del i min sorgebearbetning som fortfarande pågår. På födelsedagen gick jag, mamma och min storasyster till hans grav och drack bubbel för att fira honom. Vi köpte med oss rosor som formade ett hjärta, säger hon.
Familjen Ellingsen.Bild: Privat
Caroline Ellingsen berättar att texten har funnits med henne länge. Låten blev väldigt personlig och hon hoppas att den ska hjälpa andra.
– Jag gillar själv att lyssna på musik som jag kan relatera till. Att skriva text och musik är också ett viktigt sätt för mig att uttrycka mig, säger hon.
– Men jag tror också att alla människor som har förlorat en nära anhörig kan känna igen sig. Oavsett hur det har gått till så ska man inte behöva känna sig ensam, för det är man inte.
Caroline Ellingsen minns sin pappa med ljus och glädje.Bild: Privat
I studion arbetar Caroline Ellingsen tillsammans med producenten Mathias Brandt. I framtiden hoppas hon kunna leva på musiken.
– Kan jag skriva mina egna låtar och gå den vägen är det suveränt. Men jag har också spelat teater i tio år och älskar musikaler, säger hon.
Fakta

Caroline Ellingsen

Ålder: 18 år.

Gör: Börjar i augusti sitt sista år på det estetiska programmet med inriktning på musik på Rytmus gymnasium i Malmö. På sommarlovet arbetar hon inom hemtjänsten i Svedala och på kyrkogården i Börringe. Musikalartist i teaterföreningen Sveamatea i Svedala, aktuell med nypremiär av "Viva la Greta" i augusti.

Signad av och arbetar med musik via Cadiwana Records. Vinnare av Svedala kommuns kulturpris 2020.

Aktuell: Med låten "By My Side" som finns på Spotify.

Gå till toppen