Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hembygdsgård från 1600-talet brinner i Perstorp

Räddningstjänsten i Perstorp kämpar mot lågorna som river i hembygdsgården som är runt 400 år gammal. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En brand bröt ut under fredagskvällen i en hembygdsgård i Perstorp i Skåne, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Branden började i halmtaket men spreds snabbt i byggnaden.
– Det är boningsdelen med oersättliga föremål som brinner inne. Det är gamla lokala föremål insamlade från många som bor i Perstorp, säger Karl-Eric Persson, ordförande för Perstorps hembygdsförening till HD.
Det finns inga uppgifter om skadade i samband med branden. Räddningstjänsten hade vid 20-riden börjat få kontroll kring branden och närliggande byggnader som också har halmtak har fått vatten på sig för att begränsa spridningsrisken.
Enligt hembygdsföreningens ordförande byggdes huset på 1500- eller 1600-talet. Det är oklart hur branden startade. Räddningstjänst fick larmet genom att ett automatlarm gått av. Enligt HD är kvällens brand den tredje i raden av bränder som drabbat hembygdslokaler i Skåne under sommaren.
Gå till toppen