Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jättelik förlust för Chevron

Chevron sällar sig till de oljejättar som tvingats skriva ned värdet på tillgångar med mångmiljardbelopp. Arkivbild.Bild: Richard Drew/AP/TT
Den amerikanska oljejätten Chevron redovisar en förlust på 8,3 miljarder dollar, motsvarande cirka 72 miljarder kronor, för andra kvartalet.
Bakom brakförlusten ligger främst en nedskrivning av värdet på produktionsanläggningar om 5,6 miljarder dollar, i spåren av prisraset på olja och gas. En rad konkurrenter till Chevron, som Total, Royal Dutch Shell, Eni och BP har tidigare redovisat eller flaggat för omfattande nedskrivningar.
Chevrons resultat tyngs också av tvångsflytten från Venezuela, beordrad av Trumpadministrationen, och kostnader relaterade till bolagets omfattande personalneddragningar.
Även Exxon, en annan av de amerikanska oljejättarna, släppte sin delårsrapport på fredagen. Bolaget redovisar en förlust på 1,08 miljarder dollar, drygt nio miljarder kronor, vilket kan jämföras med en vinst på 3,13 miljarder dollar motsvarande period 2019.
Gå till toppen