Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Saudiskt köp av Newcastle fortfarande aktuellt

Ett saudiarabiskt konsortium har velat köpa Newcastle United. Arkivbild.Bild: Lee Smith/AP/TT
Newcastles ägare Mike Ashley är fortfarande ”100 procent” inställd på ett saudiarabiskt övertagande av Premier League-klubben.
Detta slår Newcastles vd Lee Charnley fast bara en dag efter att kronprinsen Mohammed bin Salman meddelat att det inte blir någon affär eftersom ett övertagande, i så fall genom ett konsortium som leds av Saudiarabiens statliga investeringsfond, dragit ut på tiden.
”Vi har tagit del av uttalandet som gjordes på torsdagen. Man ska aldrig säga aldrig, men, för att vara tydlig, Mike Ashley är 100 procent inställd på den här dealen”, säger Lee Charnley enligt BBC och tillägger:
”Dock måste vårt nuvarande fokus vara att stötta managern Steve Bruce under transfermarknaden och med förberedelserna för kommande säsong.”
Enligt BBC har det saudiska konsortiet varit villigt att köpa Newcastle för 300 miljoner pund (knappt 3,5 miljarder kronor).
Newcastle slutade på 13:e plats i Premier League den gångna säsongen.
Gå till toppen