Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svenskshow när Nashville vann

Viktor Arvidsson och Filip Forsberg visar fin form inför återstarten i NHL. Svenskduon låg bakom båda målen när Nashville slog Dallas med 2–0 i en träningsmatch i Edmonton.
– Det var som att kemin mellan oss fanns där direkt, säger Filip Forsberg.

Nashvilles Filip Forsberg (9) och Viktor Arvidsson (33) firar med lagkamraterna efter ett av målen mot Dallas.Bild: Jason Franson/AP/TT
Svenskduons upplägg i matchen var enkel, Arvidsson gjorde målen, Forsberg assisterna. Tillsammans med centern Ryan Johansen dominerade de framför Dallasmålet.
Först när Arvidsson skickade in en retur på sin landsmans skott i powerplay i början av den första perioden. Sedan – desto snyggare – när Forsberg hittade fram till Arvidsson med en passning bakom ryggen som gav 2–0 knappt nio minuter in i andra.
– När vi kom tillbaka efter uppehållet var det kul att komma i gång och få spela med dem igen. Det var som att kemin mellan oss fanns där direkt och det gjorde det bara ännu bättre att komma tillbaka, säger Filip Forsberg enligt nhl.com.
Trion spelade mycket ihop under fjolårssäsongen, men fram till uppehållet tidigare i år blev det inte lika mycket spel ihop som en kedja.
– Vi var alla lite besvikna på hur vi spelade, individuellt, så det här uppehållet var ett bra sätt att koppla av från hockeyn, ta ett steg tillbaka och titta på spelet på ett annat sätt, säger Forsberg, som inte är orolig över formen
– Vad som än hände under grundserien i våras känns som flera säsonger sedan. Nu börjar vi om från början.
Matchen var lagens första sedan den nordamerikanska ishockeyligan avbröts i mars på grund av coronapandemin, och den enda träningskampen innan slutspelet inleds i helgen.
Den hållna nollan gjorde att Nashvilles tränare John Hynes fick huvudbry i frågan om vem som ska vakta lagets mål i första matchen mot Arizona på söndag – Juuse Saros eller Pekka Rinne, som mot Dallas delade på målvaktssysslan.
– Vi har två bra målvakter som jag tror kan hjälpa oss att vinna och det var skönt att se dem båda spela bra. Nu får utvärdera situationen, säger Hynes.
Om Juuse Saros får förtroendet att stå i mål blir det första slutspelsmatchen sedan 2010 som Pekka Rinne inte vaktar Nashvilles mål i en Stanley Cup-match.
Ytterligare en svensk hittade nätet i nattens träningsmatcher. När Columbus besegrade Boston med 4–1 stod Gustav Nyquist för lagets 3–0-mål, som han satte i spel i numerärt överläge.
NHL-slutspelet inleds på lördag.
Gå till toppen