Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lundabo får fängelse även i hovrätten

En man i 50-årsåldern som i tingsrätten dömts till fängelse för grov kvinnofridskränkning och misshandel får sin dom fastställd i högre instans.
Hovrätten bekräftar tingsrättens dom från i juni och dömer mannen för våld och hot mot hans före detta hustru till ett år och två månader i fängsligt förvar.

Kvinnan har i polisförhören berättat att hon våldtogs av mannen efter att de skilt sig. När hon blev gravid slog han henne i magen ska även ha hotat att döda både henne och det ofödda barnet.
Enligt den av Hovrätten fastställda domen ska han under lång tid ha utsatt henne för omfattande misshandel och även under hot begränsat hennes frihet.
När mannen till slut greps hemma i sin lägenhet gjorde han våldsamt motstånd och sprayades med pepparspray.
Mannen döms också för misshandel av en styvdotter som försökt skydda sin mamma.
Han döms även att betala 60 000 kronor i skadestånd till exhustrun, en sänkning med 20 000 kronor jämfört med tingsrättens dom.
Enligt en rättspsykiatrisk utredning led mannen inte av någon allvarlig psykisk störning när han begick de brott han nu döms för.
Mannen har genom hela rättsprocessen nekat till alla anklagelser.
Han ska nu stanna kvar i häkte tills domen vinner laga kraft.
Gå till toppen