Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inas Hamdan: Jag förblir en blatte från Malmös förorter

När jag tog mina första steg mot integration märkte jag att det varken var min etnicitet eller kultur som stack ut. Det som fick mig att känna mig annorlunda var hedersnormerna och den våldsamma miljön jag tvingades anpassa mig till under min uppväxt i förorten. Idag är jag inte segregerad längre men jag kommer alltid vara en svensk med blattebakgrund.

Inas HamdanBild: Lars Brundin
När jag började på gymnasiet distanserade jag mig för första gången från Malmös förort. Där kunde jag för första gången se den där andra kulturen som skiljde sig så drastiskt från den under min uppväxt. Lärarna var inte längre utbrända, fönstren inte krossade, och eleverna inte oroliga för vakande blickar. Skillnaden fanns inte bara i skolan, utan över allt utanför förorten jag hade varit inlåst i tills dess. Personer i min omgivning hade alla möjliga etniska bakgrunder, men jag var ensam om att komma från förorten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen