Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Limhamnstränaren efter seriepremiären: ”Inte nöjd”

Skönt att vara igång, men starten kunde gått bättre. Så sammanfattar Limhamns FF lördagens efterlängtade seriepremiär mot Rosengård. En match som slutade 1-1 till Limhamnslagets besvikelse.
– Jag är inte nöjd i dag, sa lagets tränare Jimmy Hultin efter slutsignal.

Max Forslund jublar efter att ha gjort 1-0 för Limhamn.Bild: AVDO BILKANOVIC
Solen gassade över Limhamns IP när det äntligen var dags för seriepremiär i herrarnas division 4. Det var ett taggat Limhamnslag, som efter drygt fyra månaders väntan, gav sig ut på planen för att möta Rosengård. Och hemmalaget tog snabbt greppet om matchen.
Efter bara ett par spelade minuter slog Kristoffer Jeppsson ett inlägg från vänsterkanten till Max Forslund, som läckert satte matchens första mål och gav Limhamn ledningen.
– Vi försökte med ett väggspel, men det blev lite slumpartat. Jag tror att motståndaren touchar den innan jag kommer i ett perfekt läge för att dunka in den. Det var skönt, sa Forslund.
Limhamn fortsatte sedan att kontrollera den inledande delen av första halvlek med ett säkert passningsspel och ett bra driv framåt.
– Vi dominerar fullständigt de första 25 minuterna och borde ha lett med två, tre bollar, men vi sätter inte våra chanser, sa tränare Jimmy Hultin.
Istället var det Rosengårds Eddi Hisa som strax före pausvilan lyckades få in bollen i mål och kvittera.
– De får en felträff och lyckas göra 1-1 precis innan domaren blåser av första halvlek. Det ger dem såklart en boost och gör att vi sen går ned oss, sa Hultin.
I andra halvlek tappade Limhamn tempo och Rosengård gavs möjlighet att komma in i matchen mer och mer.
– Första kvarten skulle vi ligga så som vi gjorde, men sen när vi skulle kliva upp så gjorde inte alla det. Då kom vi i obalans och det blev fel, sa Hultin.
Trots några tappra försök till avgörande lyckades varken Limhamn eller Rosengård göra fler mål. Matchen slutade oavgjord – ett resultat Limhamns tränare var missnöjd med.
– Vi kommer inte alls upp i den standard vi kan. Värmen kan säkert ha spelat in. Vi fick också lite skador som gjorde det svårt att få kontinuitet i spelet. Sen tror jag att inställningen i slutet på första och i andra spelade roll, säger han.
Den dåliga starten till trots, var spelarna glada över att få vara igång igen.
– Det känns konstigt att premiärspela i augusti, men det var väldigt kul. Man har längtat efter det här ett bra tag nu, sa Max Forslund.
Matchen

Limhamns FF–Rosengård FF

Division 4 Skåne sv

Målen: 1-0 Max Forslund (23), 1-1 Eddi Hisa (20)

Publik: 47

Profilen

Limhamns Max Forslund stod inte bara för lagets första och enda mål. Han svarade även för en stark arbetsinsats genom att springa mycket och skapa flera lägen.

Matchen

Betyg: 2/5

Limhamn gjorde ett snabbt mål och var sedan det dominerande laget i inledningen av första halvlek. Rosengård satte 1-1 strax före pausvila och kom sedan in mer i matchen, som slutade oavgjord.

Inramningen

Betyg: 2/5

Med 24 grader och gassande sol inleddes serien för Limhamn och Rosengård. En liten publikskara hade tagit sig till idrottsplatsen och det var med hårda restriktioner om att hålla avstånd som de fick följa lagen på plats. Någon fungerande resultattavla fanns dock inte.

Gå till toppen