Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man skadad efter skottlossning vid Rosengårds centrum

En man i 20-årsåldern skottskadades vid Rosengårds centrum under lördagskvällen och fick föras till sjukhus med ambulans. Mannen har inte velat uppge sin identitet för polisen.

Bild: Patrick Persson
Den skjutne mannen skadades i benet och var under söndagsmorgonen kvar på sjukhuset.
– Vi har inte kunnat fastställa hans identitet eftersom han inte vill tala med oss. Det finns vittnesuppgifter som ska sammanställas under dagen, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Polisen larmades klockan 22.42 på lördagen till en adress på Rosengård där den skadade mannen påträffades. Därefter eftersöktes en eller flera gärningspersoner samtidigt som man vid flera tillfällen pratade med den skadade mannen.
En avspärrning upprättades på och runt den gångbro som förbinder parkeringen utanför Rosengårds centrum med kontorshuset Tre Skåne. Under söndagsmorgonen hävdes avspärrningarna.
Den skadade mannen lastades i en ambulans ungefär en halvtimme efter larmet om skottlossningen och var då fortfarande vaken och talbar.Bild: Patrick Persson
– Vi har gjort en del fynd som kommer utredas tekniskt för att se om de kan leda oss framåt. Bland annat tomhylsor, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral.
Polisen räknade under natten med att stanna för att fortsätta samla information som kan hjälpa utredningen framåt.
– Vi kommer att fortsätta samla upp så mycket uppgifter som möjligt. Vi kommer utföra en hel del utredningsåtgärder, som att ta målsägandes kläder i beslag, prata med eventuella vittnen och hålla förhör, säger Jimmy Modin.
På söndagsmorgonen var ingen misstänkt ännu gripen. Polisen uppmuntrar eventuella vittnen att höra av sig om händelsen.
Polisbilar på plats under gångbron mellan Rosengårds centrum och kontorshuset Tre Skåne.Bild: Patrick Persson
Polis och ambulans larmades vid 22.42 till en skjutning vid Kontorshuset Tre Skåne vid von Troils väg på Rosengård. När polisen kom fram fann man en lindrigt skottskadad man i 20-årsåldern. Den skjutne mannen lastades i en ambulans. En parkeringsplats och flera gångvägar i närområdet spärrades av i väntan på polistekniker. Flertalet vittnen som befunnit sig i närområdet förhördes av polispersonal på platsen. Vad som ligger bakom skjutningen vet polisen inte i nuläget.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen