Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Olympic visade klass direkt i premiären mot Rosengård

I den förkortade säsongen 2020 är det viktigt att ta poäng direkt för lagen med ambition på topplaceringarna. Det tog Olympic fasta på i derbyt mot Rosengård, som man rättvist vann med 2–0 efter samma siffror i halvtid.
Det var en sprudlande glad Mladen Blagojevic, ny tränare i hemmalaget, som summerade premiären.
– Fantastiskt att vara i igång, det är inte alls samma sak med träning och träningsmatcher. Det här har varit världens längsta väntan, otroligt härligt att få riktig match. Och alla gjorde precis vad vi pratat om i första halvlek, det var klasskillnad.
Olympic var det bättre laget i första halvlek och ledde rättvist. Rosengård hade svårt att skapa chanser.
– Vi gjorde allt rätt och hade bud på ett tredje också, som rullat in om vi bara låtit den gå men som touchades och blev bortdömt för offside, konstaterade en nöjd Mladen Blagojevic.
I andra halvlek fick Rosengård spela med tio man efter utvisning i första, vilket gav Olympic en skön resa mot tre poäng.
– 13 matcher kommer att gå snabbt, det var viktigt att få en bra start. Vi höll dem borta i andra halvlek och det räckte, menade Mladen Blagojevic.

Division 2 västra Götaland HERR

2
BK Olympic
  • (2-0)
0
FC Rosengård 1917

Målskyttar

  • Rassa Rahmani
  • Simon Ståhl
    Gå till toppen