Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lägerdeltagare och föräldrar riktar hård kritik mot Akka Ridcenter – nu petas lägret av förbundet

Dålig hygien och bristande säkerhet för barnen som deltar. Flera familjer riktar en ny omgång hård kritik mot Akka Ridcenter utanför Skurup. Händelser på sommarens läger får dessutom Sveriges Ridlägers Riksförbund att agera – Akka har plockats bort från listan över skånska läger som marknadsförs.

”De har hållit på sedan 2012 och jagat mig. Hade det funnits något farligt här så hade de stängt anläggningen för länge sedan”, sa Lena Natt och Dag om länsstyrelsens kritik när HD och Sydsvenskan besökte gården i våras.Bild: Lars Brundin
Akka Ridcenter var ett av de ridläger som granskades av HD och Sydsvenskan i våras, då med fokus på länsstyrelsens försök att stoppa verksamheten. Myndigheten har år efter år hittat säkerhetsbrister på gården utanför Skurup och vill dra in bolagets tillstånd att bedriva ridskola. Ärendet väntar på avgörande i förvaltningsrätten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen