Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nytt toppmöte väntar FC Rosengård

Under söndagen tar FC Rosengård emot tabellfyran Piteå hemma. Det är ett av tre toppmöten inom loppet av två veckor.
– Det ställer höga krav på oss som lag och individer, säger lagets målvakt Zecira Musovic.

Målvakten Zecira Musovic har en viktig roll när FC Rosengård möter topplaget Piteå.Bild: DANIEL STILLER
Det är jämnt i damallsvenskans topp efter sju spelade omgångar. FC Rosengård ligger endast en poäng efter ledande Kopparbergs/Göteborg, lika med Linköping och fem poäng före söndagens motståndare Piteå.
– Det är som du säger en jämn serie, men många matcher kvarstår och det gäller att fortsätta prestera för att hålla sig kvar i toppen. Jag har faktiskt inte kollat tabellen, utan väljer att fokusera på de egna matcherna, säger FC Rosengårds målvakt Zecira Musovic.
Att fler lag spelat stabilare och därmed haft chans på SM-guldet är en trend som gått att urskilja under de senaste säsongerna.
– Det tror jag beror på att fler lag har fått bättre förutsättningar. Där är svensk fotboll bra. De satsar mer på lagen som därmed blir jämnare, säger Zecira Musovic.
Rosengård spelade oavgjort i torsdagens möte mot Kopparbergs/Göteborg. Nu väntar Piteå hemma och den 12 augusti möter de Linköping. Det innebär att Malmölaget inom loppet av en tvåveckorsperiod spelar mot tre andra topplag.
– Det känns kul. Det är de matcherna vi är tränade för och jag som målvakt får en viktigare roll. Samtidigt tycker jag att vi redan mött många bra lag som Vittsjö och Kristianstad, säger Zecira Musovic.
I mötet mot Piteå tror Rosengårds målvakt att det kommer krävas fullt fokus och en god uppladdning.
– Piteå är ett bra lag och har under alla mina år i föreningen varit tuffa att möta. Det är även tajt mellan matcherna. Om vi ska kunna göra en bra prestation mot dem krävs det att vi är noggranna med vår återhämtning, säger hon.
Gå till toppen