Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nära hälften med antikroppar var symptomfria

Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell är det svårt att bedöma hur stor roll asymtomatisk smitta har för spridningen av coronaviruset. ArkivbildBild: Magnus Andersson/TT
En stor del av den vårdpersonal på 22 äldreboenden i Stockholm som testats positivt för antikroppar har inte haft några symptom på covid-19, visar en ny svensk studie publicerad i Infection Ecology & Epidemiology.
Av de 1 005 personer som testades hade 23 procent antikroppar mot viruset. Men av dem uppgav närmare hälften, 46,5 procent, att de inte hade haft några sjukdomssymptom.
Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell är det svårt att bedöma hur stor roll asymtomatisk smitta har för spridningen av coronaviruset.
– Att säga vem som är asymtomatisk och inte tror jag är jättesvårt att veta. Jag tror man kommer väldigt långt om man säger att känner du dig det minsta sjuk på morgonen, stanna hemma och gå och testa dig så fort som möjligt om du jobbar inom äldrevården, säger han till Svenska Dagbladet.
Gå till toppen