Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Marie Pettersson: Abstrakt konst något för barnen? Absolut!

Hilma af Klints stora former och klara färger passar barnen alldeles utmärkt. Dessutom kittlar hennes mystiska kontakt med andevärlden fantasin. Marie Pettersson går till Moderna Museet i Malmö och försöker få igång ett samtal om den abstrakta konstens historia med de små.

Utställningen ”Hilma af Klint. Konstnär. Forskare. Medium” pågår på Moderna Museet i Malmö till 21/2 2021.Bild: Hussein El-alawi
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Sommarlovet börjar gå mot sitt slut. Har det inte känts ovanligt långt? Regnigt. Isolerat. Ni har kanske mest suttit hemma eller hängt på Ribban i blåsten. Ätit alla glassar, matat alla råttor i Pildammsparken och kört skärmtiden in i väggen. Nu har ni avverkat minigolfen, Malmö museer, Tekniska, Terrariet, Prison Island och alla andra ”roliga” aktiviteter som kan tänkas vara öppna denna fördömda sommar 2020.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen