Annons

Annons

Annons

Lund

Kommunstyrelsens ordförande har varit sjuk i covid-19

Under Philip Sandbergs (L) semester insjuknade han och familjen i covid-19. På Facebook tackar han dem som ställde upp när de mådde som sämst, och påminner sina följare om att pandemin är långt ifrån över.

Text

I sitt Facebookinlägg skriver Philip Sandberg att familjen varit noga med hygien och avstånd. När de sedan träffade en annan symptomfri familj, började en av dem få symptom. Efter det dröjde det inte länge förrän familjen Sandberg också fick det.

”Viruset är lömskt och man kan insjukna även om man träffar personer som är symtomfria”, skriver Philip Sandberg.

Annons

Hela familjen har testats positivt för viruset och var i karantän och självisolering under nära två veckor. Medan barnen fick lätt feber fick Philip Sandberg och hans fru desto fler symtom med muskel- och ledvärk, ilande huvudvärk, tryck över bröstet och förlorat lukt- och smaksinne.

Annons

Philip Sandberg skriver om uthållighet, att vi måste fortsätta hålla avstånd och vara noga med hygienen. Men också om att det behövs nya rutiner som gör att man kan hälsa på sina nära och kära på äldreboenden.

”Besöksförbudet har varit viktigt, men ingen ska heller behöva tillbringa sin sista tid ensam. Vi har hållit smittan borta från äldreboenden de senaste månaderna och vi ska göra allt för att det ska förbli så.”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan