Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pressade ledare lämnade Fenix Park – nu stänger ridlägret för gott

De jobbade oavbrutet under sex veckor i sträck, såg arbetsuppgifterna växa och antastades av en entreprenör som besökte gården. Pressen på Fenix Parks lägerledare blev till slut för stor. Nu berättar de om varför de en dag mitt i sommaren bara åkte därifrån. Ett uppbrott som fick ägarna att stänga lägret för gott.

Majken och George Hultgren anser sig vara utsatta för en förtalskampanj på sociala medier. De många vittnesmålen i Facebookgruppen avfärdar de som osanna eller kraftigt överdrivna. Lägerledarna är inte erfarna nog inom djurhållning, sa George Hultgren under HD-Sydsvenskans besök på gården tidigare i år: ”De kan rida, de är duktiga på att sitta på en häst, men sedan tar kunskapen slut”, sa han då.Bild: Lars Brundin
I slutet av maj publicerade HD-Sydsvenskan sin granskning av ett av landets största ridläger, Fenix Park utanför Kristianstad. En grupp tidigare lägerledare trädde fram för att berätta om hur de utsattes för hårt och riskfyllt arbete som inridare av unghästar, och om sina upplevelser av att skadade hästar användes på lägret.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen