Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Carola sjöng på coronasäkrat bröllop i Skåne

Carola gästade under lördagen Viken för att sjunga på ett coronasäkrat bröllop där paret Ebba Hagman och Gustav Leifland vigdes.
– Det är fint att det går att göra sådana här saker i dessa tider, säger Carola.

Carola sjunger under bröllopet i Vikens kyrka där Ebba Hagman och Gustav Leifland stod brudpar.Bild: Sven-Erik Svensson
Utanför Vikens kyrka i nordvästra Skåne står två stora tv-skärmar med extrahögtalare uppställda. Om en liten stund ska de visa det som händer inne i kyrkan, nämligen vigseln mellan Ebba Hagman och Gustav Leifland.
För det är ett coronasäkrat bröllop som Ebba Hagman och Gustav Leifland anordnat.
– Vi har skämtat om att våra gäster går i skift. Det börjar på fredag och slutar på söndag men ingen är med på allt, säger Ebba Hagman.
På kyrkbacken står Ebbas pappa Carl Johan Hagman och hälsar på gästerna.
– Kärleken är viktigare än formen på bröllopet, säger han.
– Och vi har försökt göra allting så säkert som möjligt, tillägger Ebbas mamma Kristina Hagman.
Carl-Johan Hagman konstaterar att man följt de bestämmelser som gäller:
– Familjerna har fått 46 platser inne i kyrkan, det blir 23 per familj och det är två rätt stora familjer så det är några släktingar vi har tvingats säga nej till.
Utanför Vikens kyrka följer de som inte fick plats inne i kyrksalen vigseln mellan Ebba Hagman och Gustav Leifland. Med Carola som solist.Bild: Sven-Erik Svensson
Bröllopet är också speciellt av en annan anledning. Artisten Carola har bjudits in att sjunga under akten.
– Min familj är big fan av henne. Vi har bott utomlands tidigare och det var henne man lyssnade på när man var ung. Det var den svenska musiken man kände till, säger Ebba Hagman.
Familjen bodde i Japan och Sydkorea under hennes uppväxt, men flyttade tillbaka i Sverige 2007. När Ebba Hagman och Gustav Leifland bestämde sig för att gifta sig med varandra var deras önskemål att Carola skulle vara soloartist på bröllopet i Vikens kyrka.
– För mig är Carola Häggkvist det mest svenska som finns. Jag tycker hon är otroligt duktig och hon kommer att bidra med en fantastisk stämning i kyrkan, säger Ebba Hagman.
Bara 46 familjemedlemmar på plats i kyrkan och ordentliga avstånd. Ebba Hagman och Gustav Leiflands bröllop blev av trots pandemin.Bild: Sven-Erik Svensson
Efter inmarsch och några inledande ord av vigselförättaren, kyrkoherde Stina Hagman, är turen kommen till Carola som med inlevelse sjunger ”Kärleksvisan”.
Därefter följer själva vigselakten och Stina Hagmans diskreta uppmaning till brudparet:
– Nu kan ni kyssa varandra...
Carola framför sedan en lätt jazzig version av ”Fångad av en stormvind” som delvis fått ny text och där hon också sjunger brudparets namn.
Vid storbildsskärmarna utanför kyrkan applåderar släkt och vänner efter Carolas sång. På avstånd beskådar även några Vikenbor det hela.
Ryktet att Carola sjunger i byns kyrka har spridit sig.
Carola framförde bland annat en omarbetad version av ”Fångad av en stormvind” när Ebba Hagman och Gustav Leifland gifte sig i Vikens kyrka.Bild: Sven-Erik Svensson
Efter ceremonin i kyrkan berättar Carola att hon känt familjen Hagman sedan hon sjöng på Carl-Johan Hagmans 50-årsfest för en del år sedan.
– Sen har familjen varit på några av mina konserter och vi har blivit vänner. Jag tycker att det är otroligt skönt att få komma hit till Skåne. Och det är fint att det går att göra sådana här saker i dessa tider, säger Carola.
Själv har hon trots pandemin lyckats få ihop en liten sommarturné.
– Ja, det har blivit ett antal konserter med 50 personer i publiken. Och där vi går runt med måttbandet och ser till så att alla håller rätt avstånd, säger hon.
Senare på kvällen väntar mer sång när hon även ska uppträda på bröllopsfesten – där även Carling family medverkar – hemma hos familjen Hagman i Viken.
– Ja, då blir det klackarna i taket. Jag får väl ta och stretcha innan, haha!
Brudparet är för övrigt bosatta i Göteborg, men till hösten ska Ebba Hagman läsa en master i England. Och till Viken lär de återkomma så småningom.
– Vi har precis skaffat ett litet sommarhus här i Viken. Så vi räknar med att bli boende här i framtiden, säger Ebba Hagman.
Gå till toppen