Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmökonstnären som syns överallt – nu ska han bygga ett fiktivt Lorensborg

Hans namn syns på de mest oväntade platser. T-shirts, trottoarer, butiksjalusier, men också i samarbeten med Malmö Opera eller som i det nya samarbetet med MKB där han ska bygga en fiktiv modell av Lorensborg. Men vem är Malmökonstnären Filip Rahim Hansson egentligen och varför har hans mellannamn blivit så viktigt för honom?

"Många pratar om ångest som något dåligt. För mig är det en drivkraft", säger Filip Rahim Hansson.Bild: Hussein El-alawi
På Frank Gallery & Studios på Ahlmansgatan samlas numera några av Möllans mer intressanta konstnärsnamn. I ett av källarateljéernas hörn håller en person till som synts lite överallt i Malmö de senaste åren. Ena dagen samarbetar han med MKB, Malmö stad eller Malmö opera, nästa dag målar han containrar på Plan B eller gör gatukonst på trottoarer eller butiksjalusier.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen