Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Varför genomföra projekt som försvårar möjligheten att nå klimatmålen?”

Det är ingen självklarhet att andelen bilpendlare ska vara lika stor som idag, skriver Cecilia Emanuelsson, Kerstin Johnsson och Jonas Holmberg företrädare för initiativet breddaintee22.se.

Att ompröva planerna på en breddning av E22 genom Lund är viktigt för klimatets skull också genom att det kan inspirera andra regioner i Trafikverkets organisation till omprövning av andra projekt, skriver artikelförfattarna.Bild: Emil Langvad
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Frågan om en breddning av E22 utanför Lund har fått en ny öppning. I slutet av juni fick Trafikverket ett direktiv av regeringen: den nuvarande nationella infrastrukturplanen ska revideras och omprövas.De svenska klimatmålen ska nås. Trafikverkets egna beräkningar har visat att det av regeringen uppsatta målet att utsläppen från inrikes transporter, förutom inrikesflyg, ska minska med minst 70 procent senast år 2030 jämfört med 2010 blir omöjligt att uppnå utan radikala förändringar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen