Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krascher och protester skakar cykelsporten

Tour de France drar igång efter veckor av otäcka krascher och incidenter inom cykelsporten. Allt mer desperata protester från proffsen har nu lett till att förbundet lovar skärpa kontrollerna.
– Det känns som att det ska mycket till för att någonting ska ändras, som att någon ska dö ungefär, säger den svenske proffscyklisten Tobias Ludvigsson.

Den holländska cyklisten Dylan Groenewegen i gult faller efter att ha kolliderat med landsmannen Fabio Jakobsen, vars cykel sticker upp till vänster i bild. Du kan olyckan i en video längst ner i artikeln.Bild: Tomasz Markowski
Nederländske Fabio Jakobsens otäcka krasch strax före målgång i Polen runt den 5 augusti gjorde att benen i hans ansikte krossades. Han hade en tand kvar i munnen efter att ha trängts ut i reklamskyltarna. Flera andra skadades också.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen