Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kronärtskockan är köksträdgårdens drottning

Att fröodla kronärtskocka kräver tålamod och mycket kärlek, men odlaren Karin Ericson uppmuntrar alla att prova.

Kronärtskockans speciella utseende väcker förundran och smaken kan få nästan vem som helst att smälta. I varje fall med lite smör och salt. "Några droppar citron på är också gott", säger Karin Ericsson.Bild: Adam Ihse/TT
För tio år sedan bestämde sig Karin Ericson. Hon grävde upp 50 kvadratmeter gräsmatta på baksidan av huset. I dag samsas bland annat sparris, tomater och bönor i upphöjda bäddar, lika omfångsrika som tre–fyra pallkragar. Där huserar även sju plantor kronärtskocka.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen