Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen utreder slagord mot judar

Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford uppger att de antisemitiska slagord som ropades under upploppet i fredags ska utredas. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Under det våldsamma upploppet i Malmö i fredags ropades antisemitiska slagord. Nu ska polisen utreda händelserna som kan komma att rubriceras ”hets mot folkgrupp”.
– Kommer det inte in en polisanmälan så gör vi det på eget initiativ, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till Kvällsposten.
Delar av folkmassan ska ha knutit nävarna och skrikit ”Judar kom ihåg Khaybar, Mohammads armé återvänder”. Enligt Judiska Centralrådet var Khaybar en plats där judar mördades av Muhammed och hans följare år 628, och slagorden tolkas som uppmaning ”till mord och utrensning av judar”, skriver rådet på sin webbplats.
Flera filmer från händelsen har lagts ut på sociala medier och polisens underrättelseenhet undersöker saken, enligt Westford.
Gå till toppen