Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Byggstart för ny skolbyggnad medan den gamla mögelsaneras

Spångholmsskolan saneras från mögel samtidigt som det är byggstart för den nya tillbyggnaden. Om allt går enligt planerna kan de 405 eleverna snart vara tillbaka i den gamla delen och höstterminen 2021 ska den nya delen med åtta nya lektionssalar och ny entré till skolan att tas i bruk.

Spångholmsskolans nya tillbyggnad med entré.
Förutom åtta nya klassrum kommer tillbyggnaden att rymma nya lokaler för skolledning och administration, elevhälsan samt arbetsrum för lärarna.
De nya utrymmena behövs.
– Antalet elever växer de kommande åren. När tillbyggnaden är klar kommer skolan att ha kapacitet för cirka 200 elever till, säger Fredrik Aksell, utbildningschef i Svedala kommun.
Förutom de nya utrymmena kommer tillbyggnaden även att fungera som huvudentré till skolan.
– Det kommer att bli en trevligare entré och ingång till skolan. Nu upplevs det ofta som om man kommer in bakvägen, tanken är att det både blir trevligare och tydligare, säger Fredrik Aksell.
Nuvarande sanering av den gamla byggnaden kommer att göra lokalerna godkända och funktionsdugliga igen, men sedan väntar en större renovering för att få bort problemen med fukt en gång för alla.
– Det blir en större utredning och hur omfattande åtgärderna som krävs, vet vi ännu inte, säger Fredrik Aksell.
I Bara förväntas även antalet barn i förskolorna öka. Hattstugans förskola ska rivas och ny ska byggas. I den nya förskolan som beräknas vara klar år 2023, kommer det att finnas plats för 160 barn i stället för 80 som i dagsläget.
Var de 80 barnen med personal ska ha sin verksamhet under tiden den nya förskolan byggs är inte helt löst än.
– Det kan bli tillfälliga moduler men vi undersöker även om det kan finnas plats på någon av de andra förskolorna, vi ska ett möte i september där vi diskuterar de olika alternativen, inget är beslutat än, säger Fredrik Aksell.
Gå till toppen