Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Honved bekräftar match i Ungern: ”Klassiskt motstånd”

Trots att Ungern stänger sina gränser av coronaskäl från och med första september, blir det med stor sannolikhet så att MFF:s Europa League-kvalmatch mot Honved kommer att spelas i Budapest.
– Ja, Honved har bekräftat detta, säger MFF:s evenemangsansvarige Patrik Jandelin. Och de räknar med att kunna spela på sin arena, trots att den renoveras, då det inte är någon publik.

En lurig bortamatch väntar Sören Rieks och hans lagkamrater.Bild: LUDVIG THUNMAN
Det finns ett antal undantag i det ungerska inreseförbudet. Ett är deltagande vid större idrottsevenemang. Dock ligger enligt vissa uppgifter karantänkravet på två veckor kvar vid inresa, men uppenbarligen stämmer detta inte fullt ut.
– Eftersom vi kommer i ett chartrat plan där alla är testade precis innan är ju risken för smittsrpidning minimal, säger Patrik Jandelin.
Enligt uppgift ska norska Molde spela sin Champions League-kvalmatch mot azeriska Qarabag på neutral plan – i Ungern.
– Eftersom Uefa så sent som i söndags utsåg Ungern som ett av länderna där neutrala matcher kan avgöras, bör de ha någon överenskommelse klar, säger MFF:s evenemangsansvarige Patrik Jandelin.
Daniel Andersson ser möjligen problemet att det kan bli svårt att scouta Honved på plats.
– Det blir nog svårt. Men vi får reda ut det också.
Vad säger du om motståndet?
– Det blir en tuff match. Ungersk fotboll är ju bra. De bästa lagen i Ungern är bra. Honved är ett klassiskt lag som vann cupen. Och vi fick bortaplan. Då blir det så klart svårare. Djurgården åkte ju också ut mot ungerska Ferencvaros i Champions League-kvalet.
Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Men Honved ligger sist i ligan efter två matcher?
– Det rör sig om två uddamålsförluster, så det behöver inte betyda så mycket, svarar Daniel Andersson.
Kan du göra något slags jämförelse med polska Cracovia som ni slog ut (2–0) i första kvalomgången?
– Det är svårt att jämföra. Vi spelade på deras svagheter, deras sätt att markera och då blev de extremt sårbara. Generellt är det troligen en liknande klass, men det är ett annat lag som spelar på ett annat sätt, vilket kan göra det svårare. Men så klart går vi in med inställningen att vi ska vidare.
MFF var i Ungern och spelade så sent som 2018, då man åkte ur CL-kvalet efter 0–0 i bortamatchen mot Vidi och 1–1 hemma dessförinnan.
– Vi har bra kontakter där nere, så vi ska kunna skapa bästa möjligheter för laget. Honveds arena är helt ny, en liten arena på 5 000 åskådare som de delar med en annan klubb, säger Patrik Jandelin.
Förutom Malmö FF är tre andra svenska lag med i Europa League-kvalet.
För IFK Göteborgs del väntar ett hett hemmamöte med FC Köpenhamn. Hammarby tar emot polska Lech Poznan. Även Djurgårdens IF fick hemmaplan och möter Europa FC från Gibraltar.
Gå till toppen