Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tävlingskommiténs motivering: ”Lutar oss mot regelverket”

Helsingborgs lagläkare, Smittskydd Skåne – ja, till och med Svenska fotbollförbundets egen medicinska kommitté – var starkt emot att Helsingborg–Djurgården skulle genomföras. Så hur kunde egentligen SvFF:s tävlingskommitté landa i en annan slutsats? ”Det var inget lätt beslut, det var nog det svåraste jag varit med om under mina år i TK”, säger kommitténs ordförande Christer Gustafsson.

Att mötet mellan Helsingborg och Djurgården ägde rum – trots smittspridning i hemmalaget – har rört upp känslor i fotbolls-Sverige.Bild: Anders Bjurö/TT
Inför det herrallsvenska mötet mellan Helsingborg och Djurgården (3–1) rådde okontrollerad smittspridning i hemmalaget. Tränaren Olof Mellberg konstaterade att ett 15-tal spelare (U19-laget inkluderat) hade drabbats av covid-19.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen