Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös muslimska ledare fördömer antisemitiska slagord

Judiska församlingen i Malmö och stadens muslimska församlingar är trots en turbulent vecka fast beslutna att samarbeta mot islamofobi och antisemitism. Det betonar Malmö muslimska nätverk (MMN) och den judiske rabbinen Moshe David HaCohen i en offentlig skriftväxling.
"Den här kampen kan inte vinnas över en natt", skriver HaCohen.

Imamen Salahuddin Barakat med rabbinen Moshe-David Hacohen från Judiska församlingen i Rosengård i torsdags. Då förenades Malmös judar och muslimer i motståndet mot hat, hot och våld – ett motstånd som nu bekräftas i en skriftväxling mellan HaCohen och Malmös muslimska nätverk.Bild: Bengt Arvidson
I torsdags i förra veckan enades judiska, kristna och muslimska ledare att inte låta sig provoceras av det islamhat som den danske högerextremisten Rasmus Paludan står för. De manifesterade samtidigt enighet mot antisemitism, islamofobi och hat mot kristna trosutövare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen