Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny padelhall ska byggas i Borgeby

Padeltrenden har nu på allvar nått Bjärred och Borgeby. Ett företag har fått bygglov för en 1 542 kvadratmeter stor padelhall med fem banor.

I somras öppnade Lomma Bjärred tennisklubb upp två padelbanor i Bjärred. Nu får de konkurrens. Miljö- och byggnadsnämnden i Lomma kommun har beviljat bygglov för en ny padelhall med fem banor på Basunvägen 2 i Borgeby.
– Vi ser ett stor intresse för padel och vill möjliggöra för utveckling av Bjärred, säger Emma Köster (M) ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.
Padelhallen har dock bara fått ett tillfälligt bygglov på tio år, eftersom detaljplanen för tomten inte tillåter den här typen av verksamhet.
– Förhoppningsvis kan de vara kvar efter de tio åren. Om de inte kan det verkade företaget i alla fall positiva till att de fått möjlighet att testa underlaget till en sån här hall, säger Emma Köster.
Hon säger att nämnden vanligtvis inte ger tillfälliga bygglov i strid med detaljplanen.
– Det här är ett undantag, vi ser att Bjärredsborna efterfrågar en sån här verksamhet.
Varför gör ni undantag för företag, men inte för privatpersoner när det gäller bygglov?
– Det kan kanske uppfattas som orättvist. Men inputen som jag har fått hittills har varit mest positiv.
I sociala medier har planerna fått både ris och ros. Många är glada, men flera påpekar också att många befintliga idrottsklubbar i kommunen är i behov av nya lokaler. Flera ungdomsverksamheter nämns, där barnen får utöva sin idrott i undermåliga lokaler.
– Först vill jag bara säga att det här är ett privat bolag som bygger på privat mark, säger Emma Köster och fortsätter:
– När kommunen ska bygga så tar processen lite längre tid, eftersom vi vill ta ett helgrepp om området och se vilka behov som finns. Men politiken är på gång och har ambitioner och planer för området.
Tidningen har försökt att nå företaget som lämnat in bygglovsansökan för en kommentar, utan framgång.
Gå till toppen