Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Australien förlänger gränsstängning

Australiens gränser fortsätter att vara stängda i minst tre månader till. De flesta av landets delstater planerar att kunna öppna sina gränser mot varandra lagom till jul.

Kryssningsfartygen är fortsatt portade från australiska hamnar. Fartyget Ruby Princess i april. Flera hundra fall av coronasmitta har kunnat kopplas till passagerare på Ruby Princess.Bild: Nathan Patterson/AP/TT
Enligt nuvarande regler får bara medborgare eller personer med permanent uppehållstillstånd komma in i landet. Passagerarfartyg med fler än 100 passagerare får inte lägga till i australiska hamnar och australiska medborgare hindras från att lämna landet. Dessa regler, som trädde i kraft i mars, kommer att fortsätta gälla till den 17 december säger hälsominister Greg Hunt i ett uttalande.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen