Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Schelin tillbaka i Malmö – här är nya satsningen

Lotta Schelin återvänder till Malmö. Den tidigare stjärnspelaren blir ansiktet utåt i en ny fotbollssatsning av FC Rosengård, skriver klubben på sin sajt.
– Jag är jätteglad över att få vara en del av den satsningen genom mitt ambassadörskap, säger Lotta Schelin.

Lotta Schelin ska inspirera unga fotbollstjejer i sin nya satsning.Bild: MAXIM THORE
För två år sedan tvingades Lotta Schelin att avsluta karriären. Då hade hon länge kämpat med sviterna efter en whiplashskada.
– Jag har lyssnat på läkarna som har varit väldigt tydliga, sa Schelin då.
Från FC Rosengårds håll fanns redan då en förhoppning om fortsatt samarbete.
– Jag vet att Lotta brinner för det sociala och tillsammans tror jag att vi i framtiden kan dra nytta av varandra. Hon är fortfarande ett väldigt starkt varumärke, sa sportchefen Therese Sjögran 2018.
Nu infrias den förhoppningen.
Satsningen som Lotta Schelin blir ambassadör för heter "Hattrick by FC Rosengård" och riktar sig till tjejer i sjutton olika fotbollsföreningar i Skåne.
De aktiva ska lära sig om träning kopplat till menstruation och nutrition; få bättre förståelse för inkluderande idrott samt delta i Pride cup som arrangeras i samband med World Pride nästa år.
Lotta Schelins roll blir att bidra med kunskap och pengar, som hon fått från Svenska fotbollförbundets satsning ”Alla är olika, olika är bra".
– När jag fick ett belopp att fördela i mitt namn, visste jag direkt att en del skulle gå till FC Rosengård. Jag är imponerad över engagemanget och alla de viktiga projekt klubben är involverad i, säger Lotta Schelin till klubbens sajt.
– Jag är övertygad om att även Hattrick by FC Rosengård och Pride Cup kommer göra skillnad för många unga och kommer att bli hur bra som helst, fortsätter hon.
Lotta Schelin när hon spelade i FC Rosengård.Bild: AVDO BILKANOVIC
Gå till toppen