Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krav på nytt språkrör: prata så folk förstår

Nästa kvinnliga språkrör måste vara en utomordentlig kommunikatör. Om det råder det stor enighet, visar en rundringning bland Miljöpartister som TT gjort. ”Vi tar en massa fajter hela tiden men vi har varit urusla på att förklara vad vi gör och vad vi slåss för”, säger biståndsministern och tidigare språkröret Peter Eriksson.

Märta Stenevi nämns ofta som en möjlig språkrörskandidat. Hon valdes till ny partisekreterare förra året, trots att hon inte var valberedningens förslag. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery / TT
I knappt en vecka har medlemmar i Miljöpartiet kunnat nominera kandidater till nytt kvinnligt språkrör efter Isabella Lövin. Än så länge har det varit dåligt med kandidater som självmant sagt att de ställer upp. Den mest favorittippade – EU-parlamentarikern och tidigare kulturministern Alice Bah Kuhnke – har bestämt tackat nej. Precis som kulturminister Amanda Lind.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen