Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Peters vann första bergsetappen i touren

Fransmannen Nan Peters var bäst för dagen, men britten Adam Yates behåller den gula ledartröjan efter den första riktigt tunga bergsetappen i årets Tour de France.

Nans Peters vann den första riktiga bergsetappen i Tour de France. Men britten Adam Yates behåller ledningen.Bild: Stephane Mahe
Den åttonde etappen av årets cykelklassiker innehöll tre rejäla klättringar på den 141 kilometer långa sträckan mellan Cazères och Loudenvielle i Pyrenéerna.
Fransmannen Nans Peters var med i tidig utbrytning och höll hela vägen in i mål medan de andra föll ifrån. Segermarginalen blev 47 sekunder före letten Toms Skujins.
Efter flera utbrytningsförsök bakom Peters stabiliserades till slut läget bland åkarna som ligger i täten i sammandraget och Adam Yates kunde behålla den gula ledartröjan.
Marginalen ner till slovenen Primoz Roglic är tre sekunder, med Guillaume Martin, Frankrike, ytterligare sex sekunder bakom, som ny trea.
Arrangörerna har bett publiken att hålla avstånd under årets Tour de France. Trots de stränga coronarestriktionerna i Frankrike kantades dock bergsvägarna traditionsenligt av åskådare, nästan lika många som under ett vanligt år, och inte alla med munskydd.
Det blev en tung dag för en av de största franska favoriterna. Hemmahoppet Thibault Pinot, som vurpade på första etappen, grinade illa under etappen och hamnade långt efter täten i mål.
Därmed är hans dröm om att bli den första franska totalsegraren i Tour de France sedan 1985 med största sannolikhet slagen i kras.
Gå till toppen